Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 
Mødested, Kaløvej 61, Eskerod er markeret.
 

Projekt Skovtrold

1.4.2011: Projekt "Skovtrold"
Idé-grundlag
LANDOMRÅDE
I et lille meget spredt bebygget landområde med mange småbørnsfamilier langt fra hinanden er der behov for et initiativ til at støtte trivsel og sundhed, tryghed og glæde i omgangen med andre.
Det er vores håb, at man vil tage ansvar, både socialt og motorisk for sig selv og et medansvar for andre.

Tilbudet rettes til de mange mindre børn, der går i mange forskellige dagtilbud og indskolinger, og som derfor måske ikke kender nogen af deres ”naboer” og naturlige legekammerater.
Det skal være et tilbud, hvor voksne skaber gode lege og udviklingsmuligheder, godt miljø, gode rammer og god tid. Disse ting er ofte forudsætningen for at turde det nye, det svære og dermed for trygheden til at give sig i kast med det næste udviklingstrin.
  
BAGSÆDEBØRN
Børn i et spredt landområde er ofte ”bagsædebørn”, der altid fragtes og ofte er ret isolerede derhjemme. Mange trænger til stimulation og oplevelser, både på det sansemotoriske, det kropslige og det sociale område. Den bedste måde børn kan udvikle sig på er gennem leg og bevægelse.
Leg og udvikling er en urkraft hos alle børn, og det er derigennem, barnet får styr på sig selv, andre mennesker og hele den konkrete verden omkring dem. Legen og motorikken har betydning for børns tidlige udvikling og dermed for al senere udvikling. Når børn eksperimenterere, er deres motivation selve drivkraften, det bærende element til at bevæge sig og bevæge sig af egen lyst og trang.
Ved at stimulere børnenes sansemotoriske udvikling giver vi barnet et godt fundament for ikke blot dets motoriske udvikling, men også dets sociale liv, trivsel, sproglige udvikling, indlæring og koncentrationsevne.
  
NATUREN ER VORES NÆRMILJØ
Naturen er vores nærmiljø, og det er der børnene skal være trygge ved at færdes. Naturen er også det spændende og udfordrende legemiljø, som stimulerer de tre primære sanser i grundmotorikken.
Her er der plads til forundring, eksperimentering, inspiration o.m.a., der giver glade, sunde og stærke børn, børn der er fortrolige med naturen og børn der forstår grundlæggende sammenhænge i naturen og i vores hverdag. Det giver børn med selvtillid og sikker adfærd, lyst til at udforske og eksperimentere.
  
BÅL, STRAND, SKOV, MARK
Men det kræver et alsidigt udstyr til lidt af hvert til: bål, stranden, skoven, marken, stille fordybelse, fysisk udfoldelse. Men det er et startudstyr, hvoraf det meste er engangsinvesteringer og varige goder for alle i vores lokalmiljø.
Mødested, Kaløvej 61, Eskerod er markeret.
 

Skovtroldene

Marit skriver om holdet:
Vi hedder Skovtroldene

Tid: Vi kan godt sige at det normalt hedder fra kl 16-17.
Besked: Børnene får besked fra gang til gang (En lille seddel med hjem og næste uges arrangement med tid og evt. medbragte ting: saks/ vanddunk )
Alder: Alders gruppe er fra 3-7 år. (+/- Hvis der er nogle med børn på 2 kan forældre være med som lidt hjælp, ældre må vurdere om de er underholdt).
Aktiviteter: Vi maler hvad vi finder ude:  en ko, en forårsblomst, et træ, en hestepære osv. Vi laver baner i skoven. Mad på bål. Bygger huler osv.
Sted: Det hele finder sted på den natur skønne plet "Kaløvej 61".
  
Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle mine Skovtrolde.
Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net